Op de wanden van vijf isolatiekamers, één acute kamer en drie algemene patiëntenkamers van de Kinder- en jeugdafdeling in het Reinier de Graaf ziekenhuis zijn deze week enkele grote illustraties opgehangen. Ze maken onderdeel uit van de ‘Maakbare Wereld’. Met dit project wil het ziekenhuis het verblijf van patiëntjes minder spannend maken. De plaatsing van de illustraties is mogelijk gemaakt dankzij een donatie van de Rabobank aan de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf.

Patiëntjes van het ziekenhuis kunnen deze illustraties zelf afmaken met kleurplaten, magneetstickers, digitale games en 3D-elementen. “De afdeling is erg blij met de illustraties. Kinderen kunnen hun fantasie erop loslaten en dit draagt eraan bij om het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken”, aldus hoofd Neonatologie André van der Velden.

“Met deze gift wil de Rabobank iets doen voor patiënten wat een blijvende waarde heeft en dragen wij ook bij aan het wat aangenamer maken van het verblijf van kinderen in het ziekenhuis ”, aldus directievoorzitter Rabobank Zuid-Holland Midden Marco Hofland. “Daarom kozen wij direct voor dit project”.

Maakbare wereld

Met wandvullende illustraties en verhalen schept Reinier de Graaf op de Kinder- en jeugdafdeling en afdeling Neonatologie vijf verschillende werelden: de ontdekkingswereld, buitenwereld, sprookjeswereld, wijde wereld en droomwereld. Elke wereld heeft een eigen verhaal. Zo kunnen patiëntjes een wereld induiken en zich omtoveren tot zeerover, jonkvrouw, DJ, danseres of astronaut.

picture