De patiëntjes van de Kinder- en jeugdafdeling van Reinier de Graaf kregen deze week een mooi kerstcadeau. De Delftse vrienden Ramon van Blerck, Peter Schouten en Oscar Verbeek doneerden namelijk vijf iPads aan de afdeling. Jorinka Poot en Simone Loef-Klapwijk (pedagogisch medewerkers) en Eric Boer (fondsenwerver Stichting Vrienden van Reinier de Graaf) namen de tablets in ontvangst. 

De drie vrienden startten eerder dit jaar via Facebook een inzamelactie, waarop hun netwerk en relaties gul gaven. “Vorig jaar hebben we namens Sinterklaas een zak cadeautjes  afgeleverd op de Kinder- en jeugdafdeling”, aldus Van Blerck. “Dit deelden we via Facebook en we ontvingen toen veel reacties van mensen die mee hadden willen helpen. Dit jaar hebben we onze oproep op tijd gedaan, het bericht een aantal keer gedeeld en dat heeft een heel mooi bedrag opgebracht.”

In overleg met de pedagogisch medewerkers van de Kinder- en jeugdafdeling zijn er van deze gift iPads aangeschaft. “Wij gebruiken de tablets ter afleiding bij het ondergaan van vervelende behandelingen. Ook zetten we ze in bij het bekijken van  voorlichtingsfilms”, aldus Poot. “De timing is perfect want we kunnen ze ook inzetten in de volgende fase van  ons project ‘De Maakbare Wereld’, bijvoorbeeld voor luisterboeken of een app”, vult Loef-Klapwijk aan.

picture