Wat is het doel?

De Stichting Vrienden van Reinier de Graaf wil 'Meer voor Elkaar" krijgen voor de patiënten in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Samen met betrokken mensen uit de omgeving. Particulieren en bedrijven. U kunt Vriend worden en zo eenmalig of structureel onze projecten steunen. Bedrijven, stichtingen, clubs en organisaties kunnen als partner met ons concrete projecten realiseren. Ook kunt u aan ons denken met een schenking of nalatenschap. Samen, krijgen we meer voor elkaar. 

Jaarplan 2016

elkaar helpen
persoonlijke aandacht

Goede doelen
Zo willen we meerdere huiskamers en familiekamers realiseren, extra bewegingsapparatuur voor bedlegerige patiënten aanschaffen, I-Pads voor Intensive Care patiënten om te communiceren als ze nog niet kunnen praten, speelgoed voor kinderen die op polibezoek komen, een rustgevende omgeving op de spoedeisende hulp helpen realiseren, een cultuur- en ontspanningsprogramma voor meer persoonlijke aandacht en het creëren van een dagritme voor de patiënten die langer in het ziekenhuis verblijven en ga zo maar door. Veel van deze zaken zijn ook noodzakelijk om een keurmerk kindgericht en seniorvriendelijk ziekenhuis te behalen. De Vrienden van Reinier de Graaf helpen dit mogelijk maken. 

Nieuw ziekenhuis in Delft

De bijdragen van Vrienden maken het ook mogelijk om in het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis in Delft patiënten zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven, specifieke voorzieningen te creëren voor kwetsbare doelgroepen zoals kinderen en verwarde ouderen. Een ziekenhuis waar “familie centrale zorg’  mogelijk is, waar een omgeving wordt gecreëerd met oog voor de natuur, licht, geluid en geur. Een ziekenhuis waarin verbondenheid met elkaar en de omgeving zichtbaar en voelbaar is. Het resultaat hiervan voor de patiënt is een korter verblijf in het ziekenhuis, effectievere behandelingen, minder medicijngebruik en meer gevoel van welzijn.