picture
De Delftse schaatsvereniging voor studenten Effe Lekker Schaatsen (ELS) heeft een bedrag van 500 euro gedoneerd aan de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf. Het bedrag komt ten goede aan de het project ‘de Maakbare Wereld’ van de Kinder- en jeugdafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis. De cheque werd overhandigd aan kinderarts Nico van der Lelij en Eric Boer, bestuurslid van de stichting.
Van het bedrag worden stiften gekocht waarmee patiëntjes de wandillustraties van de Maakbare Wereld zelf kunnen inkleuren. Het ziekenhuis wil met dit project zorgen voor de nodige afleiding en patiëntjes de regie over hun leven een beetje terug geven. 
Schaatsvereniging ELS heeft het geld ingezameld door een skeelertocht te organiseren in Delft, met behulp van sponsoren Coop Wippolder en studentenuitzendbureau StuD. “De opbrengst wilden we het liefst aan een lokaal goed doel doneren en zo kwamen we uit bij het ziekenhuis”, aldus Celine Marsman, voorzitter van een van de commissies van ELS. “Er deden ongeveer 25 mensen mee aan de skeelertocht. Volgend jaar willen we deze weer organiseren en hopen we dat nog meer mensen meedoen, zodat we ook meer geld in kunnen zamelen.”