Informatie over doelen

Voor welke goede doelen zetten onze Vrienden en Partners zich in:

 

picture
Welkom in de wereld van het kind
“Vandaag ben ik een zeerover en vaar ik over de zeven zeeën. Ik klim in de mast en ontdek onbewoonde eilanden en zie prachtige zeemeerminnen”. Wat is jouw droom, wie wil jij vandaag zijn? Maak je eigen wereld in het Reinier de Graaf. Helpt u ook mee om dit project op de kinderafdeling te realiseren? Via deze website kunt u een financieel steentje bijdragen. We ontwikkelen met uw hulp wandtekeningen, interactieve games, stickers, spelletjes en luisterverhalen. Wilt u direct bijdragen?  Dat kan online door vriend te worden  of u kunt een bedrag overmaken op NL 63 RABO 031 94 36 217 onder vermelding van: maakbare wereld.
 
Maakbare Wereld
Op de kinderafdeling is het noodzakelijk om de kinderen af te leiden, te ontspannen en zelfs hun ontwikkeling te stimuleren. Daarom is er een start gemaakt met het ontwikkelen van vijf werelden: de ontdekkingswereld, buitenwereld, sprookjeswereld, wijde wereld en de droomwereld. Iedere wereld heeft een eigen verhaal en we dagen de kinderen uit om zelf aan de slag te gaan met tekeningen, stickers, verhalen, digitale games en allerlei spelletjes. Zo kunnen ze de werelden induiken en zich omtoveren tot zeerover, jonkvrouw, DJ, danseres of astronaut. “In je fantasie kun je hier overal heen en van alles worden. Jij bent de held, maak van de wereld van Reinier de Graaf jouw eigen wereld.
 
Geïsoleerd maar niet alleen
Op de kinderafdeling zijn veel issolatiekamers. Voor veel zieke kinderen en de kinderen met kanker is dit noodzakelijk. Toch hoeven ze niet alleen te zijn. Met konnekt speelgoed kunnen ze op de ramen met kleurrijke vormen eigen afbeeldingen creëren met kinderen en ouders aan de andere kant van het glas. Ook op de kamer zelf komen afbeeldingen uit de werelden te hangen die ze zelf kunnen inkleuren en bestickeren om zo hun eigen verhaal af te maken. 
 
Samen met U
De Stichting Vrienden van Reinier de Graaf heeft dit project omarmd en zorgt er met partners en vrienden voor dat wij deze wereld voor de kinderen kunnen realiseren. De Wollebrandcross, Rabobank en Beter Spelen hebben hun sponsorschap al aangegeven. Maar er is nog veel meer nodig. Uw bijdrage is heel welkom op NL 63 RABO 031 94 36 217 onder vermelding van: maakbare wereld of word direct Vriend.

Maak kanker persoonlijk

picture

Draagt u bij aan een onderzoek met als doel een behandeling op maat te realiseren voor patiënten met uitgezaaide kanker? Vanuit het oncologisch centrum van de Reinier Haga Groep willen we participeren in een onderzoek van het Nederlands Kanker Instituut  (NKI) in Amsterdam, in samenwerking met o.a. het Universitair Medisch Centrum in Utrecht (UMCU) en het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam. 

Nieuwste behandelingen
Hoewel doelgerichte therapie een doorbraak is geweest en heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe potentieel succesvolle medicijnen en behandelingen, heeft zij nog niet geleid tot de gewenste successen bij alle patiënten met kanker. Dat komt doordat het nog niet mogelijk is om de selectie van patiënten voor deze behandelingen te verbeteren. Het onderzoek draagt hieraan bij zodat echte persoonlijke bestrijding van uitgezaaide kanker mogelijk wordt. Bijdragen kan direct via onze website bij: Word Vriend van Reinier de Graaf. Of via Rek.nr NL 63 RABO 031 94 36 217 onder vermelding van 'kanker persoonlijk'.  Klik hier voor meer informatie:

Dialyse fiets

Bewegen

Patiënten die in het ziekenhuis verblijven en op bed liggen moeten vaak voorzichtig aan steeds meer gaan bewegen om sterker te worden. Een bedfiets bijvoorbeeld is een gemakkelijke manier om dat te doen. Maar ook een dialysefiets en andere bewegingsvoorzieningen zoals een statafel fysiotherapie zijn prettig en nuttig. Help jij de patiënten sneller beter en sterker worden door te bewegen? Vermeld dan ’bewegen’ bij jouw bijdrage.
 

 

 

Carina Hilders
3 D technologie

Onderzoek en innovatie

Vruchtbaarheid bij ziekte. Is een onderzoek door Carina Hilders (gynaecoloog en voorzitter medische staf Reinier de Graaf ziekenhuis). Carina Hilders plaatste in 2012 voor de eerste maal in Nederland eierstokweefsel terug. Dit gebeurde bij een vrouw die eerder was behandeld voor kanker en door de behandeling onvruchtbaar werd. Wil je bijdragen aan het fertiliteitspreservatie-onderzoek van Carina Hilders zodat er structureel onderzoek gedaan wordt naar het behoud van de vruchtbaarheid bij vrouwen die (ernstig) ziek zijn? Vermeld dan ’vruchtbaarheid’ bij jouw bijdrage. 
 

kiki wall kinderen

Overal spelen

een ziekenhuisbezoek en -verblijf kan voor sommige kinderen bijna traumatisch zijn, terwijl wij er zo gemakkelijk iets leukers van kunnen maken. Speelgoed en speelvoorzieningen kunnen er aan bijdragen om voor kinderen bij een polibezoek die eerste spanning er af te halen en om de kinderen die moeten blijven slapen wat ontspanning en afleiding te bieden. Leuk en educatief. Om samen of alleen te spelen. Help het Reinier de Graaf om nog kindvriendelijker te worden met een bijdrage  via de link wordt Vriend van Reinier de Graaf.of via reknr: NL 63 RABO 031.94.36.217 ten name van Stichting Vrienden van Reinier de Graaf,en vermeld ’spelen’ bij jouw bijdrage.

huiskamerproject

Net thuis. Huiskamerprojecten

In een huiskamer van het Reinier de Graaf ziekenhuis komen patiënten bij elkaar om met elkaar wat te drinken en te eten, voor een spelletje, om te lezen, muziek te luisteren, stil te genieten of met elkaar te praten. Deze huiskamerprojecten worden ondersteund door vrijwilligers en professionals. Zo’n huiskamer is gezellig ingericht en heeft wat extra faciliteiten en huiselijke spullen. Dat kun jij mogelijk maken met een bijdrage  via de link wordt Vriend van Reinier de Graaf.of via reknr: NL 63 RABO 031.94.36.217 ten name van Stichting Vrienden van Reinier de Graaf, onder vermelding van ‘huiskamer’.

helende omgeving

Helende omgeving

De spoedeisende hulp is voor veel patiënten de eerste kennismaking met een ziekenhuis. De patiënt en degene die met de patiënt meekomt zijn vaak erg gespannen. Wat gaat er gebeuren? Hoe zal dit gaan verlopen? Een omgeving die rust en vertrouwen uitstraalt is dan belangrijk. Zo ook op andere afdelingen waar het soms extra spannend is zoals de intensive care, traumatologie, oncologie, verloskunde en neonatologie. Met jouw bijdrage kunnen we de omgeving van deze afdelingen zo vriendelijk, herkenbaar en rustgevend mogelijk maken door inrichting en aankleding. Vind je dit belangrijk? Vermeld dan ’helende omgeving’ bij je bijdrage.
 

i pads

Online: I-Pads te leen

Op de afdeling Intensive Care is een I-Pad een bijna onmisbaar middel om te communiceren, indien de patiënt nog niet kan praten. Voor andere patiënten biedt een I-Pad ontspanning aan bed door spelletjes, lezen of toegang tot internet. Als Vriend kun je vanuit de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf een I-Pad ter beschikking stellen. Vermeld ’I-Pad’ bij jouw bijdrage ten name van Stichting
 

R.O.T klok

Bij de tijd: R.O.T. Klok

In het Reinier de Graaf ziekenhuis komen en verblijven ook patiënten die enigszins verward zijn of het moeilijk vinden zich te oriënteren. Dan kan een R.O.T. Klok (Realiteitsoriëntatie Klok) op de kamer helpen. De klok geeft een betrouwbare en duidelijke weergave van tijd, dag en datum. Wil je een dergelijke klok mogelijk maken voor patiënten? Vermeld dan ’klok’ bij jouw bijdrage.